Skip to main content

Καλάθι

Η J.D.I Production υποδέχεται τον Βασίλη Κασούρα στο δυναμικό της.

Ο Βασίλης Κασούρας μπαίνει στο δυναμικό της Just Do It Production με ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό Instrumental Digital Album με τίτλο ”IHORama Sensations” (ΙΧΩΡαμα Αισθήσεις).

Ο Βασίλης Κασούρας γεννήθηκε στα τέλη του 1963.Το 1980 σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη Τεχνολόγος Μηχανικός.Από τα 1985 εστιάζει τη μελέτη του στη γραπτή και προφορική μουσική παράδοση της Βόρειο Ανατολικής Μεσογείου με κυρίαρχα όργανα αναφοράς το Ούτι, το Πολίτικο Λαούτο και τον Ταμπουρά, αποκομίζοντας γνώσεις από σημαντικούς δάσκαλους της περιοχής.Το 2006 του απονέμεται το Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής μετά από σπουδή στη Βυζαντινή θεωρία και πράξη. Στη διάρκεια της μακρόχρονης μουσικής του διαδρομής εμφανίζεται σαν σολίστ αλλά και σαν ερμηνευτής σε πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), όπου και συνεργάζεται με επιφανείς και καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές. Ακόμα, διδάσκει σε ανώτερα και ανώτατα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, συγγράφει μουσικά βιβλία (έχουν κυκλοφορήσει ήδη τέσσερα), συνθέτει μουσική (κυκλοφορούν ήδη τέσσερες μουσικές παραγωγές με προσωπικές του συνθέσεις και ερμηνείες), διευθύνει παραδοσιακές ορχήστρες, διευθύνει χορωδίες, επιμελείται και ενορχηστρώνει δισκογραφικές μουσικές παραγωγές.

Λίγα λόγια για το Digital Album ”IHORama Sensations”

Τα φυσικά μουσικά όργανα εδώ και πολλούς αιώνες με την ανθρώπινη συμβολή παράγουν συχνότητες που συνδυάζοντας τες με τους ήχους των ηλεκτρονικών μέσων, μέσα από την τεχνογνωσία της εποχής μας, καταλήγουν σε ένα ηχητικό αποτέλεσμα που πραγματικά δημιουργεί τις μελωδίες στα πνευστά καλάμια, το σύρσιμο των δοξαριών που παράγει αρμονικούς ήχους μέσα από τα τοξωτά έγχορδα, το χτύπημα του πλήκτρου που μαζί με τη μουσική αρμονία προσδίδει και ρυθμό από τα νυκτά έγχορδα, καθώς και οι ρυθμικές αγωγές από τα δερμάτινα τύμπανα,αποτελούν την πρωταρχική γενεσιουργό ύλη.

Η ψυχική συνεύρεση των συνεργατών, πάνω από όλα φίλων και τέλος αξιόλογων μουσικών, πλάθουν όλο αυτό το πρωτόλειο υλικό που γίνεται πραγματικότητα και άκουσμα αρεστό και απτό για οποιονδήποτε ακροατή. Εμπνεύσεις προερχόμενες από την Ελληνική φύση με τις καταγάλανες ακρογιαλιές  της, τα τρεχούμενα γάργαρα νερά στα ποτάμια της, την πνοή του ανέμου στα πανέμορφα ψηλά βουνά της, καθώς και τα αστικά μουσικά ηχοχρώματα, ήταν το ερέθισμα για την δημιουργία του παρόντος ηχητικού υλικού. Με το άκουσμά του γεννιούνται ονειρικές εικόνες σε μια άλλη νοητή διάσταση, προκαλώντας δυνατές αισθήσεις.

Βασίλης Κασούρας

Λίγα λόγια από τον διευθυντή παραγωγής του Digital Album ”IHORama Sensations” Μπάμπη Χαλκίδη – Lyrikon Studio.

Παρακολουθώντας στο στούντιο τις εργασίες για την παρούσα συλλογή του Βασίλη Κασούρα, από την πρώτη ακρόαση ένιωσα τις αισθήσεις μου να ταξιδεύουν σε χώρους και χρόνους που δεν είχα βιωματική εμπειρία, αλλά και που δεν ήταν φανταστικοί! Αναμνήσεις από εικόνες, ευωδιές, ήχους από το παρελθόν που είναι αποτυπωμένο μέσα στα κύτταρα κάθε Έλληνα, στο δεσοξυριβοζονουκλεϊνικό οξύ (DNA), εκεί που είναι αποτυπωμένος και ο κώδικας ”ΙΧΩΡ” (IHOR). Υπάρχουν και σήμερα Έλληνες συνθέτες που μπορούν να μας ταξιδεύουν με την μουσική τους σε αυτά τα μακρινά μονοπάτια του ιστορικού – πολιτισμικού μας παρελθόντος για να μην ξεχνάμε … από την ”σκοτεινή” Σκωτία, ”εις την πόλη” του Κωνσταντίνου (Instabul) και από την αφιερωμένη στον Δία Ινδία, έως την Κρήτη του Μίνωα, από τη Σικελία έως τα παλάτια των Ελλήνων στο Μεξικό (Palasio de la Grecas). Σε ευχαριστώ Βασίλη για το νοερό ταξίδι που με πας με τις αυθεντικές σου συνθέσεις μέσα από αρχαίους Ελληνικούς μουσικούς δρόμους στρωμένους με την σημερινή τεχνολογική άσφαλτο και για το -όραμα- που έχει ακόμα ελπίδα και ζει. Καλή ακρόαση σε Έλληνες και μη. 

Μπάμπης Χαλκίδης – Lyrikon Studio

Το Digital Album ”IHORama Sensations”(ΙΧΩΡαμα Αισδήσεις) του Βασίλη Κασούρα θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την Just Do It Production. 

Unexpected – Kasouras Vasili

Just Do It Production


Facebook


Instagram


Youtube